Китай поднови държавната подкрепа за сектора на електромобилите, ход, който

...
Китай поднови държавната подкрепа за сектора на електромобилите, ход, който
Коментари Харесай

Китай поднови държавната подкрепа за сектора на електромобилите

Китай възобнови държавната поддръжка за бранша на електрическите автомобили, ход, който съгласно специалисти ще подхрани в допълнение към този момент бързото му развиване.

Освобождаването от налог върху покупката на електрически автомобил ще бъде удължено до края на 2023 година Това е третото удължение, откогато страната за първи път вкара мярката през 2014 година

През първите осем месеца на тази година в Китай са продадени общо 3,86 милиона електрическия автомобил, което е растеж от към 110 % на годишна база.

В международен мащаб страната е преди всичко във връзка с произвеждане и продажби за седем следващи години, от 2015 година насам.

През 2020 година държавното управление утвърди насоки за развиването на промишлеността, в които се показват пет съществени задания, които да се осъществят до 2035 година, в това число възстановяване на потенциала за софтуерни нововъведения, създаване на нов вид индустриални екосистеми и усъвършенстване на свързаната инфраструктура. В допълнение, над 600 други ограничения в поддръжка са въведени до момента от централните и локалните управляващи.

Към края на май общите продажби на електрически автомобили в страната са надхвърлили 11,08 милиона бройки.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР