Китай подкрепя инициативата на руския президент Владимир Путин за провеждане

...
Китай подкрепя инициативата на руския президент Владимир Путин за провеждане
Коментари Харесай

Китай подкрепя Русия и иска среща на Съвета за сигурност на ООН

Китай поддържа самодейността на съветския президент Владимир Путин за осъществяване на среща на върха през 2020 година на водачи на страни, които са непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Това заяви в петък формалният представител на Министерството на външните работи на Китай Хуа Чунин, като нейното известие е оповестено на формалния уеб страница на китайското външно министерство и представено от ТАСС.

" В момента неустойчивостта и несигурността в интернационалните връзки нарастват, а мултилатерализмът и ролята на Организация на обединените нации са изправени пред явни провокации ". поддържайте връзка и координирайте с Русия и други непрекъснати членове на Съвета за сигурност. "

" Китай поддържа самодейността на Русия да организира среща на върха на най-високото равнище на страните - непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и е подготвен да поддържа връзка и да се координира с Русия и други непрекъснати членове на Съвета за сигурност. "

Вчера президентът на Русия предложи пред Световния конгрес за Холокоста, през 2020 година да се организира среща на върха на водачите на Русия, Китай, Съединени американски щати, Франция и Англия.

Според него страните създатели на Организация на обединените нации могат и би трябвало да дадат образец за опазване на мира.

Путин смята, че срещата на върха може да се организира на всички места по света, където ще бъде комфортно за всички.

Той увери, че Русия е подготвена за подобен сериозен диалог и има намерение неотложно да изпрати подобаващи послания до водачите.

Путин счита, че провеждането на среща през 2020 година, когато се навършват 75 години от края на ВСВ и основаването на Организация на обединените нации, е значимо и алегорично. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР