Китай планира през 2025 г. и 2026 г. да осъществи

...
Китай планира през 2025 г. и 2026 г. да осъществи
Коментари Харесай

Предстоящите космически мисии на Китай и Индия

Китай възнамерява през 2025 година и 2026 година да реализира изстрелването в Космоса на две ракети-носетили за многократна употлеба, направени в страната. Това заяви основният конструктор на Китайската корпорация за аерокосмически науки и техника (CASC) Жун И.

" CASC с ускорени темпове създава ракети-носители за многократна приложимост с диаметър 4 и 5 метра. Първите изстрелвания на тези два нови модела са планувани за 2025 година и 2026 година ", цитира думите й вестник Global Times. " През последните години Китай непрекъснато създава съществени технологии за ракети за многократна приложимост, и като цяло има еволюционен прогрес. "

Главният конструктор напомня, че ракетите за многократна приложимост подлежат на бърз ремонт. През август 2023 година корпорацията сполучливо тества технология за отвесно политане и кацане .
 Какво откри китайски марсоход на Червената планета
Какво откри китайски марсоход на Червената планета

А фотография направена от американски марсоход може да се окаже изобретение

Както разяснява CASC, с изключение на тези ракети-носители, инженерите на корпорацията създават високоефективни мотори с твърдо гориво и кислородно-метанови мотори за многократна приложимост.

Пекин интензивно развива своята национална галактическа стратегия, като създава метеорологични, телекомуникационни и навигационни спътници, както и технологии, предопределени за проучване на Луната . С поддръжката на държавното управление, китайски учени и инженери извършват планове за проучване на Марс и на метеорити.
 Снимка 343242
Източник:

Индийската организация за галактически проучвания (ISRO) възнамерява да реализира задача за снабдяване на проби от почвата от Луната на два стадия , като употребява две ракети-носители.Това заяви India Today, базирайки се на презентация на плана от ръководителя на организацията, Шридхара Паникър Сомнат.

Новата задача ще е с название " Chandrayaan-4 ", като продължение на предходни задачи със същото име. Мисията " Chandrayaan-3 ", завърши сполучливо през август - септември 2023 година, когато Индия съумя да реализира меко кацане с луноход на повърхността на естествения сателит на Земята.

Сега ISRO се надява да надгради достиженията на миналогодишната задача, като успее да приземи модула на Луната, да събере проби от почвата и да ги върне на Земята. Мисията " Chandrayaan-3 " се състоеше от три съществени съставния елемент: двигателен модул за превозване до орбитата на Луната, модул за кацане и луноход.
 Астрономи откриха най-малката известна до момента звезда
Астрономи откриха най-малката известна до момента звезда

Субджуджето е съвсем седем пъти по-голямо от Земята

Новата задача обаче ще се състои от 5 модула . Вместо луноход на лунната повърхнина ще бъде доставен уред, който след събиране на почвата ще се катапултира от модула за кацане и ще излезе в орбита, където ще се скачи с двигателния модул, с цел да се върне в орбитата на Земята.

Пробите от почвата от Луната ще бъдат спуснати на Земята в капсулата. Последните два съставния елемент на задачата ще бъдат изстреляни от Земята настрана от главната част на ракетата-носител за извеждане в геополярна орбита.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР