Китай планира да започне изследвания на Слънцето и се надява

...
Китай планира да започне изследвания на Слънцето и се надява
Коментари Харесай

Китай планира изследвания на границата на Слънчевата система

Китай възнамерява да стартира проучвания на Слънцето и се надява да изпрати сонда до границата на Слънчевата система, съобщи основният инженер на програмата за лунни проучвания У Уейжън в скорошно изявление за организация „ Синхуа “, разяснявайки бъдещите проекти на страната за проучване на дълбокия Космос.

У Уейжън уточни, че сега главните старания на Китай в галактическите проучвания са фокусирани върху Марс и през идващите 10 до 15 години се възнамерява доставянето на проби от почвата на Червената планета.

Китай към момента възнамерява да извърши проучване на Юпитер и Уран, както и да създаде „ тежкотоварна ракета-носител с двигателна сила при политане от към 4000 тона “, с цел да изпрати хора до Луната и Марс, сподели У Уейжън.

Космическата стратегия на страната също по този начин се приготвя за „ защитна задача “, чиято цел е разкриване, ранно предизвестие и неутрализиране посредством смяна в орбитата на дребни небесни тела, които биха могли да съставляват опасност за Земята. През идващите 10 до 15 години е планувано също да бъдат взети проби от метеорити, сподели У Уейжън.

Китай е подготвил четвъртия стадий от програмата си за проучване на Луната. Очаква се сондата „ Чан`ъ-6 “, чието изстрелване е планувано към 2025 година, да вземе проби от противоположната страна на земния сателит.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР