Китай планира да вземе решение до юли за употребата на

...
Китай планира да вземе решение до юли за употребата на
Коментари Харесай

Китай ще лицензира ваксината на Pfizer/BioNTech


Китай възнамерява да вземе решение до юли за използването на ваксина та против Covid-19, създадена от немската биотехнологична компания BioNTech и американската Pfizer , заяви в петък " Уолстрийт джърнъл ", базирайки се на източници, осведомени с въпроса, съобщи БНР.

Ако бъде утвърдена, тя ще стане първата задгранична ваксина против Covid-19, позволена за потребление в азиатска страна.

Според информацията на " Уолстрийт джърнъл ", китайските публични чиновници преглеждат данните от клиничните изпитвания на ваксина та и се чака да я разрешат за приложимост в страната през идващите 10 седмици.

От своя страна компанията BioNTech съобщи, че не може да спекулира с възможното време за утвърждение то на ваксина та.

Националната здравна комисия на Китай и фармацевтичната компания Shanghai Fosun Pharmaceutical Group Co Ltd, които подписаха евентуална договорка за доставки на ваксина та с немския производител на медикаменти, не дадоха отговор на настояванията на организация Ройтерс за коментар.

Ваксината, създадена в съдействие с Pfizer Inc, към този момент е утвърдена в няколко страни, в това число Съединени американски щати, Обединеното кралство, Европейския съюз и Израел.

След информацията на " Уолстрийт джърнъл " акциите на BioNTech , регистрирани на американската борса Nasdaq, нарастнаха с близо 4 на 100.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР