Китай планира да изстреля сонда за изследване на слънчевата енергия

...
Китай планира да изстреля сонда за изследване на слънчевата енергия
Коментари Харесай

Китай ще изстреля слънчева сонда до неизследвана досега точка на Лагранж през 2026 г.

Китай възнамерява да изстреля сонда за проучване на слънчевата сила до точката на Лагранж L5, с цел да изследва Слънцето и галактическото метеорологично време, заяви организация Синхуа.

Проектът за оценяване на задачата за проучване на Слънцето „ Сихъ-2 “ до точката на Лагранж L5 Слънце-Земя е в развой на подготовка, сподели Фан Чън – един от конструкторите на спътника, по време на 10-ата Конференция за съвременни галактически технологии в Шанхай.

Според проекта китайският екип работи интензивно, с цел да изстреля слънчевата сонда в плануваната орбита към 2026 година

Точката на Лагранж L5 Слънце-Земя, която е на почти 150 милиона километра от Земята, е удобно място за проучване и наблюдение на галактическото метеорологично време, защото разрешава визуалирирането на слънчевата интензивност минимум три дни преди опциите, които имаме на Земята. Също по този начин от L5 Слънце-Земя ще може да бъде измерен слънчевия вятър от четири до пет дни преди достигането му до Земята.

„ Точката L5 Слънце-Земя към момента е място, което не е било употребявано за проучвания “, сподели Фан Чън, който е професор в Университета на Нанкин. „ Това е значимо за науката и инженерно осъществимо. “

Очаква се задачата „ Сихъ-2 “ на Университета на Нанкин, Китайската метеорологична администрация и Шанхайската академия за технологии за галактически полети да изследва произхода и еволюцията на магнитното поле в дейния безоблачен район, както и да разкрие триизмерната конструкция и физическия механизъм на слънчевите изригвания.

Също по този начин задачата ще може да даде данни, с помощта на които ще са вероятни по-ранни предизвестия и тъкмо прогнозиране на галактическото време, сподели проф. Фан Чън.

На 14 октомври 2021 година Китай изпрати първия си спътник за проучване на Слънцето „ Сихъ “ в слънчево-синхронизирана околоземна орбита.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР