Китай планира да изпрати астронавти на Луната преди 2030 г.,

...
Китай планира да изпрати астронавти на Луната преди 2030 г.,
Коментари Харесай

Китай планира да изпрати човек на Луната до 2030 г.

Китай възнамерява да изпрати астронавти на Луната преди 2030 година, което би било огромна крачка в новата галактическа конкуренция, оповестява Асошиейтед прес. Съединени американски щати също желае още веднъж да изпрати астронавти на Луната, като се стреми това да се случи до края на 2025 година

Заместник-директорът на Китайската галактическа организация Лин Сицян удостовери задачата на Китай на конференция. Той акцентира, че Китай възнамерява да разшири своята орбитална галактическа станция с екипаж с спомагателен модул. Нов екипаж от трима души е плануван да се насочи към станцията Тянгун на борда на кораба " Шънджоу " 16, добави Лин.

Новият екипаж включва за първи път граждански. Всички предходни членове на екипажа са били в Народната освободителна войска, военното крило на ръководещата комунистическа партия в страната.

Китай приключи галактическата станция Тянгун през ноември 2022 година Китай построи своя лична станция, откакто беше изключен от Международната галактическа станция.

Първата пилотирана галактическа задача на Китай през 2003 година я направи третата страна след някогашния Съветски съюз и Съединени американски щати, изпратила човек в космоса.

Космосът от ден на ден се преглежда като нова зона на конкуренция сред Китай и Съединени американски щати, двете най-големи стопански системи в света и противници за дипломатическо и военно въздействие. Астронавтите, които НАСА изпраща на Луната до края на 2025 година, ще се насочат към южния полюс, където се счита, че непрекъснато засенчените кратери са цялостни със замръзнала вода.

Планове за непрекъснати бази с екипаж на Луната също се обмислят от двете страни, което повдига въпроси по отношение на правата и ползите на лунната повърхнина. Законът на Съединени американски щати строго лимитира съдействието сред галактическите стратегии на двете страни.

В допълнение към своите лунни стратегии, Съединени американски щати и Китай също са приземили роувъри на Марс. Пекин възнамерява и да последва Съединени американски щати при кацането на галактически транспортен съд на метеорит.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР