Китай планира да достави на други страни 2 милиарда дози

Китай планира да достави на други страни 2 милиарда дози ...

Китай доставя 2 милиарда дози ваксини срещу COVID-19 до края на годината


Китай планира да достави на други страни 2 милиарда дози ваксини срещу COVID-19 до края на годината. Това заяви китайският лидер Си Дзинпин в речта си пред Общото събрание на ООН.

"Китай ще положи всички усилия да достави на света общо 2 милиарда дози ваксини срещу COVID-19 до края на тази година, каза държавният глава. През този период Китай ще дари 100 милиона дози ваксини срещу COVID-19 на развиващите се страни, каза той.

На 16 юли Си Дзинпин обяви по време на видеоконференцията на Азиатско-тихоокеанския форум за икономическо сътрудничество, че Китай ще отпусне около 3 милиарда долара на развиващите се страни през следващите три години в помощ за борба с пандемията и възстановяване на социално-икономическото развитие.
Китай ваксинира напълно над 1 млрд. души
Китай ваксинира напълно над 1 млрд. души

Това е над 70% от цялото население на страната

На 5 август председателят на Китайската народна република на Международния форум за сътрудничество в областта на ваксините срещу COVID-19 обяви, че Китай ще отпусне 100 милиона долара чрез COVAX за предоставяне на ваксинална помощ на развиващите се страни.

Също така в речта си Дзинпин засегна зелената енергия и обеща страната му да направи нужното, за да спази тези ангажименти.

Източник: news.bg