Китай планира да достави на други страни 2 милиарда дози

...
Китай планира да достави на други страни 2 милиарда дози
Коментари Харесай

Китай доставя 2 милиарда дози ваксини срещу COVID-19 до края на годината

Китай възнамерява да достави на други страни 2 милиарда дози ваксини против COVID-19 до края на годината. Това съобщи китайският водач Си Дзинпин в речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

" Китай ще постави всички старания да достави на света общо 2 милиарда дози ваксини против COVID-19 до края на тази година, сподели президентът. През този интервал Китай ще подари 100 милиона дози ваксини против COVID-19 на разрастващите се страни, сподели той.

На 16 юли Си Дзинпин разгласи по време на видеоконференцията на Азиатско-тихоокеанския конгрес за икономическо съдействие, че Китай ще отпусне към 3 милиарда $ на разрастващите се страни през идващите три години в помощ за битка с пандемията и възобновяване на социално-икономическото развиване.
 Китай имунизира изцяло над 1 милиарда души
Китай имунизира изцяло над 1 милиарда души

Това е над 70% от цялото население на страната

На 5 август ръководителят на Китайската национална република на Международния конгрес за съдействие в региона на имунизациите против COVID-19 разгласи, че Китай ще отпусне 100 милиона $ посредством COVAX за даване на ваксинална помощ на разрастващите се страни.

Също по този начин в речта си Дзинпин засегна зелената сила и даде обещание страната му да направи нужното, с цел да съблюдава тези задължения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР