Китай отстрани външния министър Цин Ган от поста му след

...
Китай отстрани външния министър Цин Ган от поста му след
Коментари Харесай

Китай сменя външния си министър след загадъчно отсъствие

Китай в профил външния министър Цин Ган от поста му след от обществени отговорности , оповестява " Ройтерс ".

След седмици на спекулации какво се е случило с него, в последна сметка той ще бъде сменен от своя предходник Ван И.

57-годишният Цин, който пое поста едвам през декември след къс престой като дипломат в Съединените щати, не се е появявал обществено от 25 юни насам , когато се срещна с гостуващи дипломати в Пекин.

След като пропусна интернационална дипломатическа среща на върха в Индонезия, неговото министерство разясни, че е отсъствал заради неуточнени здравословни аргументи. Липсата на подробна информация обаче породи редица спекулации.
 Къде изчезна външният министър на Китай и какво значи това?
Къде изчезна външният министър на Китай и какво значи това?

Мистерията към едномесечното неявяване на Цин Ган се заплита

Засилиха се и опасенията по отношение на прозрачността и вземането на решения измежду затвореното управление на страната.

69-годишният Ван, който заместваше Цин по време на отсъствието му, още веднъж поема длъжността, която заемаше сред 2018 година и 2022 година

Китайското външно министерство не посочи аргументите за промяната.

Решението идва на фона на поредност интернационалните задължения и влошените връзки на Китай със противника му - Съединените щати, които Пекин дефинира като паднали до най-ниската точка от установяването на дипломатически връзки.

Двете най-големи стопански системи в света са в несъгласие по голям брой въпроси, като околните връзки на Пекин с Москва, разногласия в региона на търговията и технологиите, както и - демократичният, самоуправляващ се остров, който Китай твърди, че е негова територия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР