Китай отрече твърденията на американски представители, че Русия е търсила

...
Китай отрече твърденията на американски представители, че Русия е търсила
Коментари Харесай

Китай: Не сме страна в конфликта в Украйна

Китай отхвърли изказванията на американски представители, че Русия е търсила военна помощ в Украйна, предадоха международните организации.

" Съединени американски щати неколкократно разпространиха злонамерена дезинформация против Китай по украинския въпрос ", съобщи китайското посолство в Лондон в отговор на въпрос на Ройтерс. " Китай играе градивна роля в насърчаването на диалозите за реализиране на мир ", се добавя в изказване на ведомството.

" Водещ приоритет в този момент е да се реализира деескалация на обстановката, вместо да се налива масло в огъня. Водещ приоритет е и да се работи за дипломатическо споразумяване на обстановката, вместо да се ескалира обстановката още повече ", се добавя в изказване на ведомството. Същевременно китайският външен министър Ван И сподели, че неговата страна не е страна в украинския спор, съобщи ДПА. Ван И добави, че китайското държавно управление не желае глобите да обиден Китай и назова спора в Украйна " артикул на струпване и на усилване на несъгласията в европейската сигурност през годините ".

Ван И не разяснява информациите от Съединени американски щати, че Русия е поискала от Китай военна и икономическа помощ след началото на войната в Украйна. Всички тези изказване Ван И направи в телефонен диалог с испанския си сътрудник Хосе Мануел Албарес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР