Китай отново заяви подкрепата си за Русия, противопоставяйки се на

...
Китай отново заяви подкрепата си за Русия, противопоставяйки се на
Коментари Харесай

Китай: С Русия градим нов модел на международните отношения

Китай още веднъж съобщи поддръжката си за Русия, противопоставяйки се на Съединени американски щати и други страни, които упорстват Пекин да осъди Москва за войната в Украйна, оповестява " Блумбърг ".

Важен извод от триумфа на връзките сред Китай и Русия е, че двете страни се издигат над модела на боен и политически съюз в ерата на Студената война , съобщи представителят на външното министерство Джао Лиджиан.

Той уточни, че двете страни се ангажират с създаването на нов модел на интернационалните връзки. По негови думи този модел включва отбягване на борби или сливане против трети страни.
 Китай няма да заобикаля западните наказания против Русия
Китай няма да заобикаля западните наказания против Русия

Политика на Пекин

Джао уточни, че това е друго от " манталитета на Студената война ", демонстриран от някои страни - нормалната рецензия на Пекин към съдействието на Съединени американски щати с блокове като НАТО, чието разширение съгласно Пекин е довело до офанзивата на Русия.

Миналия месец американският президент Си Дзинпин с последици, ако Пекин поддържа Москва за нашествието. От своя страна китайският водач акцентира, че страната му няма желание да води войни, нито да взе участие в такива.

Въпреки че все още няма признаци Китай да поддържа Русия в заобикалянето на глобите, предлага поддръжка посредством повторение на съветските изказвания, че Съединени американски щати ръководят мрежа от оръжейни биолаборатории в Украйна и по света.

Освен това Пекин неведнъж показва, че поддържа " безграничното " другарство, което Си и съветският президент Владимир Путин обявиха на срещата си преди Зимните олимпийски игри през февруари в Пекин.
 Русия приветства Китай като част от новия, по-справедлив международен ред
Русия приветства Китай като част от новия, по-справедлив международен ред

Светът минава през сериозен стадий от историята на интернационалните връзки, разгласи Лавров
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР