Китай отменя поредица от инфраструктурни проекти в задлъжнели региони, докато

...
Китай отменя поредица от инфраструктурни проекти в задлъжнели региони, докато
Коментари Харесай

Лечението на Китай на „язвата“ на местния дълг застрашава целта за растеж

Китай анулира поредност от инфраструктурни планове в задлъжнели райони, до момента в който се бори да съчетае нуждата от икономисване на пари с тазгодишната цел за стопански напредък.

Пекин подреди на дузина мощно задлъжнели региони, доста от които по-слабо развити и надалеч от брега, да лимитират разноските за инфраструктура, до момента в който се пробва да приключи траялия десетилетие капиталов пийнал, който мнозина считат за нестабилен.

Но анализаторите споделят, че стремежът към строги икономии може да направи още по-трудно постигането на амбициозната цел от 5 % за годишен напредък, сложена от премиера Ли Цян по време на политическото заседание на Китай „ Двете сесии “ този месец – с евентуално далеч- достигащи последствия за международната стопанска система.

Сред плановете, които се бракуват, са автомагистрала в провинция Юнан и тунел в Гансу. Провинция Гуейджоу изостави толкоз доста инфраструктурни схеми, че се чака провинциалните разноски за огромни планове тази година да паднат с 60 про...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР