Китай отказа да участва в Диалога по въпросите на сигурността

...
Китай отказа да участва в Диалога по въпросите на сигурността
Коментари Харесай

Китай няма да участва в срещата по Афганистан, която ще се проведе в Индия

Китай отхвърли да взе участие в Диалога по въпросите на сигурността в Афганистан, който ще се организира на 10 ноември в Ню Делхи. В него ще вземат участие представителите на разнообразни страни от района, в това число Русия.

Представител на Китай няма да може да взе участие в районната среща на равнище съветници или секретари по национална сигурност поради натоварения график, заяви вестник „ The Hindu “. Тази седмица в Пекин ще се организира пленум на Централен комитет на Комунистическата партия на Китай, също така в страната работят строги карантинни правила поради ковид.
 Световна организация: През зимата афганистанците ги чака „ пъкълът на земята “ Световна организация: През зимата афганистанците ги чака „ пъкълът на земята “
Времето в Афганистан минава от ранна есенна топлота към внезапен мраз. Няколко региона оповестяват за суша, което в допълнение ускорява усе...

„ Ние имахме интерес Китай да взе участие в разговора по Афганистан “, твърди източник на изданието. Основният резултат от него ще бъде общото схващане за заплахата, която съставлява неопределената обстановка в Афганистан.

По-рано от присъединяване в срещата в Ню Делхи се отхвърли ръководителят на Агенцията за национална сигурност на Пакистан Моид Юсуф.

Индийските медии осведомиха, че в разговора по районна сигурност ще вземат участие представители на Иран, Казахстан, Киргизия, Русия, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан. В рамките на срещата ще се разиска въпросът на районната сигурност по отношение на неотдавнашните събития в Афганистан. Участниците ще обсъдят ограничения за решение на проблемите в областта на сигурността и оказването на помощ на народа на Афганистан за реализиране на мир, сигурност и непоклатимост, означи индийското външно министерство.

„ Индия обичайно поддържа тесни и другарски връзки с народа на Афганистан и приканва за съгласувани интернационалните дейности за справяне с провокациите в региона на сигурността и филантропичните въпроси, пред които е изправен Афганистан. Предстоящата среща е стъпка в тази посока “, показват от външно министерство.
 Пентагонът не откри нарушавания при удара, при който починаха 10 души в Кабул Пентагонът не откри нарушавания при удара, при който починаха 10 души в Кабул
Разследване на Министерството на защитата на Съединени американски щати не откри нарушавания при въздушния удар в афганистанската столица, при който загинах...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР