Китай отчете увеличение на случаите на идващ от чужбина коронавирус.

...
Китай отчете увеличение на случаите на идващ от чужбина коронавирус.
Коментари Харесай

Китай отчита увеличение на внос на случаи с коронавирус

Китай регистрира нарастване на случаите на приближаващ от чужбина ковид. Сега Поднебесната империя, в която заболяването се появи за първи път, се тормози от вноса на инфекции.
Общо има 13 доказани случая на вносен вирус в континенталната част – всичките са китайски жители, които се връщат от чужбина.
Повече от 3 100 души са умрелите, а над 90 000 са инфектираните с COVID-19 по целия свят.
По-голямата част от случаите са в Китай, само че Южна Корея, Италия и Иран се обрисуваха като страни с най-вече случаи отвън епицентъра.
Осем китайски жители, които са работили в еднакъв ресторант в северния район на Ломбардия в Италия, са тествани позитивно за вируса в източната провинция Джеджианг.
Те отлетели за Китай от Италия предходната седмица.
Има и четири доказани случая на инфекции с генезис от Иран - два в Пекин и два от северния район Нинся, и един случай в южния град Шънджън при човек, пътувал от Англия през Хонконг. Китай ползва редица ограничения, с цел да се опита да предотврати напъните му за ограничение на болестта да бъдат обезсилени.
Пристигащите в столицата от страни, наранени от вируса - в това число Южна Корея, Италия, Иран и Япония, би трябвало сами да си наложат карантина за 14 дни, съобщи заместник-секретарят на държавното управление на Пекин на брифинг във вторник.
"Ако тяхната дестинация е Пекин, всички би трябвало да бъдат сложени под карантина, без значение дали са китайци или чужденци ", съобщи Чен Бей.
Тези с закрепено местожителство би трябвало да останат у дома, сподели той, до момента в който тези, които нямат къде да останат, ще се подлагат на "концентрирано здравно наблюдаване в избран хотел ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР