Китай отчете най-слабия икономически растеж от повече от 40 г.

...
Китай отчете най-слабия икономически растеж от повече от 40 г.
Коментари Харесай

Китай с най-слаб икономически растеж от над 40 г.

Китай регистрира най-слабия стопански напредък от повече от 40 година през 2020 година, сочат формалните данни, представени от Агенция Франс Прес.

Икономиката на азиатската страна записва растеж от 2,3 на 100 , което е най-слабото разширение на Брутният вътрешен продукт от огромните промени през 70-те година на предишния век.
 Пенс приканва Байдън да се
Пенс приканва Байдън да се " изправи " против Китай

Напрежение сред Пекин и Белия дом

Националното статистическо бюро заяви, че предходната година е имало усложнена среда в Китай и чужбина поради пандемията , която е оказала огромно въздействие.

Статистическите данни бележат огромен спад по отношение на 6,1 на 100 през 2019 година, което също е най-слабият растеж от десетилетия в резултат на пониженото търсене в страната и комерсиалното напрежение със Съединени американски щати.
 Тръмп се провали в опита да понижи комерсиалния остатък на Китай със Съединени американски щати
Тръмп се провали в опита да понижи комерсиалния остатък на Китай със Съединени американски щати

Излишъкът със Съединени американски щати се е нараснал със 7,1% до 316,9 милиарда $

Но растежът през 2020 година е по-добър от направената от Агенция Франс Прес анкета измежду 13 финансови институции, която предвиждаше 2,0%.

Коронавирусът опустоши международната стопанска система след появяването на първия случай в Централен Китай в края на 2019 година Но втората най-голяма стопанска система в света първа съумя да се възвърне отчасти след анулация на рестриктивните мерки.

Очаква се Китай да бъде единствената огромна стопанска система в света с стопански напредък през 2020 година

Ръстът през предходната година връща страната по траекторията преди пандемията, макар че 2020-та е най- слабата стопански от 1976 година , когато Брутният вътрешен продукт се сви с 1,6%. Това е две години преди китайският водач Дън Сяопин да предприеме радикални промени, довели до занемаряване на плановата стопанска система и преобразяване на Китай в индустриална, комерсиална и софтуерна работилница на света.
 Китай с първа жертва от 8 месеца, СЗО дойде в Ухан
Китай с първа жертва от 8 месеца, СЗО дойде в Ухан

Делегацията ще бъде сложена под карантина за две седмици

В градовете безработицата остава на равнище 5,2 на 100 . Но специалисти предизвестяват, че безработицата може да е по-висока.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР