Китай отчете 3393 нови случая на заразяване с Ковид-19 за

...
Китай отчете 3393 нови случая на заразяване с Ковид-19 за
Коментари Харесай

Антирекорд от новозаразени с COVID-19 бе регистриран в Китай

Китай регистрира 3393 нови случая на заразяване с Ковид-19 за последното денонощие. Това е антирекорд от началото на пандемията преди две години, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30979
Заради пика в цялата страна, управляващите затвориха учебни заведения в Шанхай и сложиха под изолираност няколко града в североизточната част на Китай. Над 10 провинции се пробват да се оправят с локални огнища на болестта.
Жителите на огромния град Цзилин, където има над 500 случая на болест с разновидността Омикрон на ковид, завършиха шестата серия от наложителни проби за диагностициране. Градът е отчасти в локдаун, като мярката визира стотици региони в него. Съседният град Чанчун още в  петък бе подложен в локдаун.

" Това демонстрира, че Омикрон е високо инфектиран, разпространяването му става бързо и разновидността е мъчно откриваем през първите стадии на предаването ", съобщи Чжан Ян, отговарящ по въпросите на опазването на здравето в провинция Цзилин, в която се намират градовете Чанчун и Цзили. " Това отразява и бързия напредък на вируса в разнообразни региони и неналичието на медицински запаси, водещи до закъснения в приема в лечебни заведения и до лекуването на пациентите ", добави той.

Кметът на Цзилин и здравните управляващи на Чанчун бяха отстранени от постовете си,  съобщават китайски държавни медии.

Този пик настава в миг, в който случаите на болест излизат отвън надзор в Хонконг, където всеки ден са регистрирани десетки хиляди новозаразени и лечебните заведения са препълнени с пациенти.

Границите на Китай остават на практика затворени и управляващите не престават да ползват  подхода на нулева приемливост във връзка с вируса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР