Китай оставя над Хонконг да тегне заплахата от силова интервенция,

...
Китай оставя над Хонконг да тегне заплахата от силова интервенция,
Коментари Харесай

Тянанмън в Хонконг? Една рискована стратегия за Пекин

Китай оставя над Хонконг да тегне опасността от силова намеса, която да постави завършек на демонстрациите. Икономическият риск обаче евентуално ще обезсърчи Пекин да извърши нов " Тянанмън " в някогашната английска колония, настояват специалисти.

" Тези, които си играят с огъня, ще загинат в пламъци ", предизвести предходната седмица почитан чиновник на комунистическия режим, който разкритикува растящото принуждение на демонстрациите, което полицията на Хонконг не съумява да възпре.

В илюстрация към думите си Пекин популяризира видеоклипове по какъв начин китайската войска тренира разпространяване на стачкуващи, като по-този метод ускори упованията за намеса в Хонконг, която да постави завършек на протестното придвижване.

" Пекин употребява опасността от китайската войска или друга форма на директна намеса, с цел да уплаши стачкуващите. С оглед обаче рисковете на обстановката в Хонконг и заплахата за репутацията и стопанската система на Китай, изпращането на китайската войска (в Хонконг) би било доста рисково ", твърди специалистът Бен Бланд от австралийския институт " Лоуи ".

Китайската войска не е употребена против стачкуващи от репресиите на Тянанмън в Пекин през юни 1989 година Тогава починаха стотици, а по някои данни над хиляда души, като след това се стигна до две години на частична застоялост на стопанската система, а Китай попадна в интернационална изолираност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР