Китай остава ангажиран с напредването на мирните преговори по украинския

...
Китай остава ангажиран с напредването на мирните преговори по украинския
Коментари Харесай

Global Times: Китай няма намерение да налива масло в огъня в Украйна и е привързан към мирните преговори

„ Китай остава зает с напредването на мирните договаряния по украинския въпрос и няма да се откаже, до момента в който има искрица вяра.
Китайският външен министър Уан И направи това изказване в събота по време на среща с украинския външен министър Дмитро Кулеба в коридорите на Мюнхенската конференция по сигурността. – написа китайският таблоид Global Times.

Китай упорства за разрешаване на рецесията с политически средства и продължава да предизвиква мирните договаряния, не е за наливане на масло в огъня или възползване от обстановката и се въздържа от продажба на смъртоносни оръжия в конфликтни зони или на конфликтуващи страни, - акцентира Ван И.

След няколко месеца на изтощителни боеве Русия открива цялостен надзор над Авдеевка. Според наблюдаващи това дава преимущество на Москва при вземането на решение да освободи други райони или просто да отбрани териториите под неин надзор, отбелязва създателят на публикацията (Ян Шън).

Както споделиха някои участници в мюнхенската конференция пред изданието, доста западни анализатори са наясно с измененията на бойното поле и от ден на ден се съмняват в нуждата и успеваемостта на скъпата военна помощ за Украйна.

Цуй Хундзян, професор в Академията за районно и световно ръководство към Пекинския университет за задгранични проучвания, сподели пред Global Times, че западните страни постоянно са имали нереалистични упования и претенции от Китай във връзка с украинската рецесия. Например те желаят Китай да ги поддържа по въпроса за глобите против Русия.

Подобни възгледи не са удобни за разрешаване на рецесията и в случай че Китай застане на страната на Запада, това ще има голямо отрицателно влияние върху световния стратегически баланс и непоклатимост, споделят специалисти.

Китай е единственият непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, който и Москва, и Киев слушат и по този начин може да комуникира и с двете страни на борбата.

Някои западни играчи, като генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, прокарват разказа, че и се пробваха да свържат рецесията в Украйна с въпроса за Тайван, отбелязва професорът.

Базираният в Пекин боен специалист и коментатор Вей Дунсюй сподели пред изданието, че борбата за Авдиевка е посочила, че Украйна няма задоволително войски и огнева мощност, до момента в който Русия има задоволително запаси, с цел да нанася удари от разнообразни посоки.



– заключава Global Times.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5142Проф. Стоян Денчев: Политическата класа в България към момента не е " узряла " да одобри еднополовите браковеАлтернативен Поглед5603Проф. Стоян Денчев: Според мен извънредно време е сглобката да се разглобиАлтернативен Поглед5847България, единствена посредством Политическа партия АБВ, бе показана във форума „ За свободата на нациите “ в МоскваАлтернативен Поглед18847Веселин Киров: ЕНП е огромната губеща - ще бъде принудена на консенсуси с " Идентичност и народна власт " Алтернативен Поглед22518Веселин Киров: Френските либерали на Макрон се срутват до 14% преди евровота. Льо Пен качва 34%Алтернативен Поглед374700Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед252472Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед231272Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед114201Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед95762Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени  Панко Анчев Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР