Китай още не е поздравил Джо Байдън с победата на

...
Китай още не е поздравил Джо Байдън с победата на
Коментари Харесай

Китай още не е поздравил Байдън за победата на изборите

Китай още не е поздравил Джо Байдън с успеха на президентските избори в Съединени американски щати, защото окончателните резултати към момента не са известни, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

"Отбелязахме, че Байдън разгласи, че е спечелил изборите ", съобщи представител на китайското външно министерство. "Доколкото ни е известно, резултатът от изборите ще бъде избран според законите и процедурите, които са в действие в Съединени американски щати ", добави той.

Кандидатът на Демократическата партия разгласи успеха си преди два дни, само че настоящият президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския я оспорва. От събота Байдън получава поздравления, само че и други страни с изключение на Китай (например Русия, Мексико и Бразилия) още не са поздравили Джо Байдън.

След избирането на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския през ноември 2016 година китайският президент Си Цзинпин насочи поздравленията си в деня след изборите.

Пекин евентуално е омекотен от загубата на милиардера републиканец, само че китайските управляващи може би се притесняват, че Байдън може да окаже по-голям напън във връзка с правата на индивида, отбелязва Агенция Франс Прес.

В отговор на този въпрос китайският представител съобщи, че неговата страна е решена да отбрани "своите суверенитет, сигурност и развиване ". "Надяваме се, че идната американска администрация ще покаже предпочитание за помиряване ".

Очаква се Байдън да резервира твърда позиция по отношение на Китай - той е наричал президента Си Цзинпин "бандит " и е обещавал да води акция за "оказване на напън, уединяване и наказване на Китай ", само че евентуално ще схване по-премерен и многостранен метод, разяснява Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР