Китай осъди „безсрамните лъжи“ на САЩ след изявление на президента

...
Китай осъди „безсрамните лъжи“ на САЩ след изявление на президента
Коментари Харесай

Китай обвини САЩ в "безсрамни лъжи"

Китай осъди „ безсрамните неистини “ на Съединени американски щати след изказване на президента Доналд Тръмп, че може да изиска обезщетение от Пекин поради епидемията от новия ковид.

„ Американски политически публични представители неведнъж подцениха истината и изрекоха безсрамни неистини “, съобщи представителят на китайското външно министерство Гън Шуан в отговор на въпрос за това изявление на Тръмп.

„ Те имат единствено една цел: да се освободят от всякаква отговорност за личното им ръководство на епидемията и да отклонят вниманието “, добави той.

Вчера Доналд Тръмп позволи опцията да изиска от Пекин да заплати милиарди долари обезщетение за породените вреди от новия ковид, който породи в китайския град Ухан в края на предходната година.

„ Недоволни сме от Китай. Заразата можеше да бъде спряна на мястото на пораждане и нямаше да се разпръсне из целия свят “, съобщи президентът на Съединени американски щати и загатна „ доста висок “ размер на обезщетение.

Пандемията от новия ковид към този момент е заразила над 3 милиона души по света и е взела над 200 000 жертви. Съединени американски щати са най-засегнатата страна с близо една трета от общия брой на инфектираните и над 56 000 умряли.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР