Китай определено може да впечатли със своите мащаби. Едно от

...
Китай определено може да впечатли със своите мащаби. Едно от
Коментари Харесай

Китай произвежда два пъти повече цимент отколкото целия останал свят

Китай несъмнено може да впечатли със своите мащаби. Едно от доказателствата за това е фактът, че сред 2011 и 2013 година азиатската страна е употребила повече бетон от Щатите за целия 20-ти век.

За съпоставяне може да се каже, че единствено за построяването на един от огромните язовири там - " Три проломи " на река Яндзъ, са били употребявани 16 милиона тона цимент.

Китай несъмнено може да бъде наименуван международният цар на цимента, като през 2017 година страната е произвела два пъти повече подобен в сравнение с останалата част от света, демонстрират данни от U.S. Geological Survey.

За миналите 12 месеца целият размер се пресмята на 2,4 милиарда метрични тона, до момента в който останалата част от света е произвела 1,7 милиарда метрични тона, демонстрират изчисленията.

На второ място в това отношение е Индия с несравнимо по-малкия размер от 270 милиона метрични тона. Трети са Щатите с подобен от 86,3 милиона тона.

Това значи, че единствено за един месец - май 2017 година, Китай е произвела 221 милиона метрични тона цимент или над два пъти колкото Съединени американски щати за цяла година. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР