Китай оправдава и до днес насилието на площад Тянянмън преди

...
Китай оправдава и до днес насилието на площад Тянянмън преди
Коментари Харесай

Китай оправдава и до днес насилието на Тянянмън преди 30 години

Китай оправдава и до през днешния ден насилието на площад " Тянянмън " преди 30 години. Това съобщи китайският министър на защитата Уей Фенгхе, представен от ААП.

По думите му, това е било неотложно с оглед опазването стабилността на страната.

Въпреки че страната му от този момент е претърпяла доста промени , както той акцентира, към момента дейностите на тогавашните управляващи в Пекин са били верни.

Припомняме, че китайските управляващи задържаха към този момент десетки хора като част от годишна акция преди годишнината от клането на площада " Тянанмън " .
 Китай с
Китай с " превантивни удари " по дисидентите за 30 година от събитията на „ Тянанмън ”

Вторник се означават 30 година от кръвопролитното събитие

Във вторник се означават 30 година от кръвопролитното събитие .

Китайските управляващи се разправиха тогава брутално със студентските митинги. Хиляди хора са убити от китайската войска на и към централния площад в Пекин.

Китайските бранители на правата на индивида (CHRD), основана в Съединени американски щати организация от китайски и интернационалните деятели, сигнализират, че държавното управление на Китай е подхванало " превантивни удари " против всеки, който се опита да означи годишнината, почнала при започване на май.

Организацията разяснява, че продължава 30-годишната акция на китайското държавно управление за заличаване на събитията от паметта и пренаписване на историята на кръвопролитното военно угнетяване на мирните и невъоръжени протестиращи и жители на Пекин и други градове на 3-4 юни 1989 година

Представител на " Хюман райтс уоч " посочи, че задържането на дисиденти е много рутинно, само че макар че няма налична статистика, наподобява има ескалация тази година . Обикновено някои деятели са сплашвани и унизени, само че този път се задържат хора и се водят от полицията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР