Китай обяви за създаването на първия в света плаващ вятърен

...
Китай обяви за създаването на първия в света плаващ вятърен
Коментари Харесай

Китай създаде първият в света плаващ вятърен парк, устойчив на тайфуни

Китай разгласи за основаването на първия в света плаващ вятърен парк, резистентен на тайфуни. Електростанцията намираща се в Яндзян, Южен Китай, към този момент е обвързвана към електропреносната система, " като част от напъните на страната за прекосяване към " зелена " сила ", заяви китайският вестник " Чжунго жибао ", представен от ТАСС.

" Макар че цената на плановете за плаващи вятърни паркове остава относително висока, което лимитира тяхното необятно разпространяване, доста локални снабдители и производители на съоръжение за вятърни паркове интензивно навлизат в бранша и натрупат опит ", разяснява за вестника Ван Цзиюе, анализатор в изследователската компания BloombergNEF.

По думите му, в близко бъдеще може да се чака внезапно понижаване на разноските за сходни съоръжения, заради тяхното необятно разпространяване и надлежно увеличение на индустриалните мощности.

Проектът Sanxia Yinling Hao, написа китайското издание, съставлява като цяло плаваща платформа с турбина с мощ 5 мегавата. Пускането в употреба на вятърен парк край крайбрежията на провинция Гуандун, съгласно китайски специалисти, демонстрира, че Китай е " поел водеща роля в проектирането, производството, инсталирането и употребата " на огромни, устойчиви на тайфуни плаващи вятърни електростанции.
 Голяма китайска инвестиция в Хърватия: вятърен парк за 230 милиона евро
Голяма китайска инвестиция в Хърватия: вятърен парк за 230 милиона евро

Страната стартира пробна употреба на вятърния парк, издигнат от китайската компания Norinco

Проектът се извършва от китайската компания China Three Gorges Corp., която също по този начин е проектирала и построила най-голямата в света водноелектрическа централа Sanxia на река Яндзъ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР