Китай обяви решителна победа над COVID-19, като съобщи за най-ниската

...
Китай обяви решителна победа над COVID-19, като съобщи за най-ниската
Коментари Харесай

Китай обяви победа над COVID-19

Китай разгласи решителна победа над COVID-19, като заяви за най-ниската смъртност в света, макар че специалисти сложиха под подозрение данните на Пекин, защото коронавирусът раздра страната през миналите три години.

Китай ненадейно приключи политиката си за нулев Коронавирус при започване на декември, като 80% от 1,4-милиардното му население прекара вируса . Въпреки информацията за претъпкани болнични отделения и морги, Китай записва единствено към 80 000 смъртни случая от COVID-19 през двата месеца след отпадането на рестриктивните мерки, оповестява Ройтерс.

С непрекъснати старания за усъвършенстване на ограниченията за предварителна защита и надзор на COVID-19 от ноември 2022 година насам, реакцията на Китай против COVID-19 направи равномерен преход за релативно малко време, уточни Постоянният комитет на Политбюро на Китай.
 Китай регистрира сериозен спад на тежките случаи на COVID-19
Китай регистрира сериозен спад на тежките случаи на COVID-19

Пациентите в тежко положение са намалели с над 70% от началото на годината

Комитетът регистрира огромна решителна победа в предварителната защита и контрола на епидемията . Усилията на Китай са довели до това повече от 200 милиона души да получат здравно лекуване, в това число близо 800 000 тежки случая.

Лидерите обаче предизвестиха, че до момента в който обстановката се усъвършенства, вирусът към момента се популяризира в международен мащаб и продължава да мутира.

Китай ще усили % на имунизиране на възрастните хора и ще ускори доставките и производството на медицински артикули. Постоянният комитет на Политбюро, най-мощният управителен орган в Китай, прикани всички обитаеми места и отдели да укрепят системата за здравно обслужване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР