Китай обяви редица придобивки, целящи да насърчат семействата да раждат

...
Китай обяви редица придобивки, целящи да насърчат семействата да раждат
Коментари Харесай

Китай с нови мерки против демографската криза

Китай разгласи редица придобивки, целящи да насърчат фамилиите да раждат повече деца, защото раждаемостта доближи рекордно ниски равнища, а високопоставени лица предизвестиха, че до 2025 година популацията ще стартира да понижава.

Най-многолюдната страна в света се бори с надвиснала демографска рецесия, защото е изправена пред бързо застаряваща работна мощ, забавяща се стопанска система и най-слабия растеж на популацията от десетилетия.

Въпреки че през 2016 година Пекин приключи драконовското си " предписание за едно дете " и предходната година позволи на двойките да имат три деца. През последните пет години раждаемостта се намали.

Политическите насоки, оповестени от Националната комисия по опазване на здравето, приканват централното и провинциалните държавни управления да усилят разноските за репродуктивно здраве и да подобрят услугите за грижи за децата в цялата страна, оповестява Агенция Франс Прес.

Те изискват от локалните управляващи да " ползват дейни ограничения за подкрепяне на раждаемостта ", в това число предложение на дотации, данъчни отстъпки и по-добро здравно обезпечаване, както и поддръжка за образованието, жилищното настаняване и заетостта на младите фамилии.

Всички провинции би трябвало също по този начин да подсигуряват, че до края на годината ще обезпечат задоволително детски ясли за деца на възраст от две до три години в опит да понижат сериозния дефицит на услуги за гледане на деца.

По-богатите китайски градове отпускат данъчни и жилищни облекчения, просветителни помощи и даже парични тласъци, с цел да насърчат дамите да имат повече деца, а последните насоки имат за цел да накарат всички провинции да вкарат такива ограничения.

По данни на Националното статистическо бюро раждаемостта в Китай е спаднала до 7,52 раждания на 1000 души през предходната година - най-ниската стойност от началото на записванията през 1949 година, когато е учреден комунистически Китай.

Като аргументи за по-малкия брой бебета се показват по-високите разноски за живот и културната смяна, защото хората привикват с по-малките фамилии.

Населението на Китай ще стартира да понижава до 2025 година, предизвестиха по-рано този месец здравните чиновници. /БГНЕС

Пекин / Китай
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР