Китай обяви нови планове за ограничаване на онлайн гейминг индустрията,

...
Китай обяви нови планове за ограничаване на онлайн гейминг индустрията,
Коментари Харесай

Китай въвежда нови ограничения в гейминг индустрия

Китай разгласи нови проекти за ограничение на онлайн гейминг промишлеността, което докара до спад на акциите на софтуерни колоси, в това число Tencent, съобщи Агенция Франс Прес.


Новите ограничавания, оповестени онлайн от регулаторния орган, имат за цел да лимитират закупуването на игрални артикули в самите игри и натрапчивото държание при игра.

След новината Tencent загуби над 10% от акциите си в Хонконг, а конкурентната компания Netease - над 20%.

Пекин за първи път предприе ограничения против бранша на гейминга през 2021 година като част от огромна принуда против огромните технологии, включваща непоколебим предел на времето, което децата могат да прекарват в онлайн игри.

Прекратяването на процеса по заледяване на лицензите за хазартни игри породи очаквания, че фокусът върху промишлеността е измършавял.

Но оповестените проекторегламенти ще вкарат ограничавания за презареждане на портфейлите в игрите и ще отстранен функционалностите, предопределени да усилят времето за игра, като да вземем за пример премиите за всекидневно влизане в системата.

Ще би трябвало да се вкарат и изскачащи прозорци, предупреждаващи потребителите за " безразсъдно " държание при игра.

В законопроекта също по този начин се удостоверява и възбраната за " неразрешено наличие на онлайн игри, което заплашва националното единение " и " заплашва националната сигурност или вреди на националната известност и ползи ".

Tencent е международен водач в бранша във връзка с приходите, като господства на азиатския пазар и влага в студия за игри по целия свят.

Въпреки че акциите на компанията се сринаха, някои самостоятелни студия за игри обявиха, че регулациите могат да дават нови благоприятни условия.

Ченг Гонг, основен изпълнителен шеф на основаната в Ченгду компания Hanjia Songshu, съобщи, че студиата, които се концентрират повече върху нововъведенията и висококачественото потребителско преживяване, могат да извлекат изгода.

" Всички се концентрират върху това да накарат играчите да зареждат повече. Само тези, които имат най-големи доходи, могат да си разрешат да харчат повече пари за реклама и затова в подмяна ще получат повече играчи, които зареждат ", уточни той. /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР