Китай обяви, че ще реагира бързо на решението на САЩ

...
Китай обяви, че ще реагира бързо на решението на САЩ
Коментари Харесай

Китай готви ответна атака за САЩ

Китай разгласи, че ще реагира бързо на решението на Съединени американски щати да вкарат нови мита върху китайския импорт. Това беше оповестено от представител на китайското външно министерство, заяви Xinhua.

От Белия дом към този момент разгласиха цялостен лист с китайските артикули, които ще бъдат наранени от новите мита. Първоначално се очакваше да бъдат въведени мита върху 1300 китайски продукта. Сега евентуално описът ще бъде стеснен до 800 или 900 продукта.

В листата са включени артикули, които са част от бизнеса с роботика, осведомителни технологии и галактическата промишленост. Митата ще бъдат наложени над китайски импорт на стойност от Щатски долар 50 милиарда

От Китай оповестиха, че ще се откажат от авансово квалифицираното комерсиално съглашение със Съединени американски щати, в случай че митата бъдат наложени. Вече излязоха информации, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е решил да наложи наказания върху вносни артикули от Китай. Това е станало след срещата му с негови съветници през предишния ден.

Това беше главно заричане на Тръмп по време на предизборната му акция. Той към този момент увеличи митата за артикули от Канада и Европейски Съюз. Очаква се уточняване на листата му.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР