Китай обяви, че ще отвърне на удара на САЩ.На сайта

...
Китай обяви, че ще отвърне на удара на САЩ.На сайта
Коментари Харесай

Китай отвръща на удара на САЩ – налага мита от 1 юни

Китай разгласи, че ще отвърне на удара на Съединени американски щати.

На уеб страницата на китайското държавно управление е оповестено известие, в което се декларира, че ще усили митата върху американски артикули за 60 милиарда $ от 1 юни, осведоми " Блумбърг ".

2 493 артикули ще бъдат обложени с 25-процентово мито. Митата варират от 5 до 25%.

Митата от 25% върху американски артикули за 60 милиарда $ са в отговор на последните мита на Вашингтон. Пекин също по този начин ще добави още 5000 продукта в листата с обложени с мита артикули. Освен това Пекин може да спре да купува селскостопанска продукция и сила от Съединени американски щати, да ограничи американските търговски услуги в Китай и да понижи поръчките към " Боинг ", разяснява Global Times. Китайски специалисти обмислят опцията да разпродадат американски държавни скъпи бумаги.

Митата влизат в действие от 1 юни. Те ще бъдат наложени на някои артикули, включени в предходен лист от 2018 година

Те ще бъдат наложени на разнообразни равнища: 25% мито върху 2 493 стоки; 20% мито върху 1 078 стоки; 10% върху 974 артикули и 5% върху 595 артикули.

По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предизвести Пекин да не отвръща. Той акцентира, че най-голямата азиатска стопанска система " ще пострада доста неприятно " без комерсиално съглашение.

В петък Съединени американски щати подвигнаха до 25% митата върху китайски артикули за 200 милиарда $. Вашингтон стартира развой по налагане на мита върху китайски артикули за още 300 милиарда $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР