Китай обяви, че ще експулсира канадски дипломат, след като Отава

...
Китай обяви, че ще експулсира канадски дипломат, след като Отава
Коментари Харесай

Китай изгони канадски дипломат

Китай разгласи, че ще експулсира канадски посланик, откакто Отава подреди на китайски консулски чиновник да напусне страната поради хипотетични закани, които отправил против канадски народен представител и фамилията му, съобщи Асошиейтед прес, представено от Българска телеграфна агенция.

Китайското министерство на външните работи заяви през днешния ден, че ще приложи " реципрочна контрамярка против безскрупулния ход от страна на Канада ", на който то " твърдо се опълчва ".

Ведомството добави, че на канадския посланик, основан в Шанхай, е било подредено да напусне страната до 13 май и че Китай си " резервира правото да предприеме спомагателни ограничения в отговор ".

По-рано през днешния ден Канада заяви, че държавното управление на премиера Джъстин Трюдо е наредило изгонването на китайски посланик, за който канадското разузнаване твърди, че е бил част от скрит план за заплашването на народен представител от опозицията и роднините му в Хонконг.

Високопоставен държавен чиновник сподели, че основаният в Торонто китайски посланик разполага с пет дни, с цел да напусне страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР