Китай обяви, че открил първи случай на зараза със щама

...
Китай обяви, че открил първи случай на зараза със щама
Коментари Харесай

Китай откри първи случай на зараза с щама H3N8 на птичия грип при човек

Китай разгласи, че разкрил първи случай на болест със варианта H3N8 на птичия грип при човек, само че китайските здравни управляващи твърдят, че рискът от предаване сред хората е слаб, съобщи Франс прес.

Щамът е прочут с това, че заразява коне, кучета и тюлени, само че в никакъв случай не е бил откриван до момента при индивида.

Заразеният е момче на 4 години, което живее в провинция Хънан. То е дало позитивен резултат на теста за варианта, откакто е било признато за лекуване при започване на април поради температура и други признаци. Семейството на детето отглежда пилета и живее в зона, населявана с диви патици.

Детето се е заразило непосредствено от птиците, показва китайското министерство на опазването на здравето. Направени са проби на родственици на момчето, само че при тях не е била открита никаква особеност.

Случаи на предаване на птичи грип сред хората са извънредно редки. Щамовете H5N1 и H7N9, открити респективно през 1997 година и 2013 година, бяха в основата на случаи на птичи грип при хора, съгласно американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите.

Според американско проучване от 2012 година вариантът H3N8 e провокирал смъртоносни пневмонии у над 160 тюлена по американските крайбрежия през 2011 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР