Китай обяви, че открил първи случай на зараза със щама

...
Китай обяви, че открил първи случай на зараза със щама
Коментари Харесай

В Китай регистрираха първи случай на човек, заразен с птичи грип

Китай разгласи, че разкрил първи случай на болест със варианта H3N8 на птичия грип при човек, само че китайските здравни управляващи твърдят, че рискът от предаване сред хората е слаб, съобщи Франс прес.

Щамът е прочут с това, че заразява коне, кучета и тюлени, само че в никакъв случай не е бил откриван до момента при индивида.

Заразеният е момче на 4 години, което живее в провинция Хънан. То е дало позитивен резултат на теста за варианта, откакто е било признато за лекуване при започване на април поради температура и други признаци. Семейството на детето отглежда пилета и живее в зона, населявана с диви патици.

Детето се е заразило непосредствено от птиците, показва китайското министерство на опазването на здравето. Направени са проби на родственици на момчето, само че при тях не е била открита никаква особеност.

Случаите на предаване на птичи грип сред хората са извънредно редки. Щамовете H5N1 и H7N9, открити респективно през 1997 година и 2013 година, бяха в основата на случаи на птичи грип при хора, съгласно американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите.

Според американско проучване от 2012 година вариантът H3N8 e провокирал смъртоносни пневмонии у над 160 тюлена по американските крайбрежия през 2011 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР