Китай обяви, че не смята да отдалечава Източна Европа от

...
Китай обяви, че не смята да отдалечава Източна Европа от
Коментари Харесай

Китай няма да отнеме Източна Европа от ЕС

Китай разгласи, че не счита да отдалечава Източна Европа от Европейски Съюз. Това беше декларирано от представител на страната преди районната среща на върха в България, заяви „ Ройтерс “.

Китай се пробва да се сближи с страните от Централна и Източна Европа посредством организирането на годишни конгреси. Това тормози западните страни, които считат, че това са опити за делене на континента.

Европейските представители считат, че Китай постанова напън над Европейски Съюз, като се пробва да наложи надзор над общи планове за вложения.

Китайският министър председател Ли Къцян ще взе участие на тазгодишната среща сред Китай и страните от Източна Европа в София през идната седмица. Заместник – министърът на външните работи Уан Чао съобщи, че е наясно с опасенията на Европейски Съюз. Той даде уверения, че Пекин поддържа европейската интеграция.

„ Някои страни се притесняват от формата „ 16+1 “, само че той е задушевно одобряван в Източна Европа. Ние считаме, че това съдействие е транспарантно и намерено, като то не изключва от себе си положителни връзки с Европа “, съобщи Чао.

Китай и Европейски Съюз ще проведат среща на върха през идващия месец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР