Китай обяви, че налага наказателни мита върху месо, вино, плодове

...
Китай обяви, че налага наказателни мита върху месо, вино, плодове
Коментари Харесай

Китай наложи наказателни мита за 128 американски стоки

Китай разгласи, че постанова наказателни мита върху месо, вино, плодове и други артикули от Съединените щати, които влизат в действие от през днешния ден, оповестяват " Ройтерс " и Би Би Си.

Мерките засягат артикули на стойност 3 милиарда $. Те са отговор на решението на американския президент Доналд Тръмп за мита върху вноса на стомана и алуминий, което изостри напрежението сред Пекин и Вашингтон и ускори терзанията за допустима " комерсиална война ".

От през днешния ден китайските мита за 8 внасяни от Съединени американски щати продукта, измежду тях замразено свинско месо и отпаден алуминий, се усилват с 25%, а тези за 120 други артикули (например ядки, вино и сушени плодове) - с 15 на 100.

Китайските управляващи предупреждаваха през последните седмици, че Съединени американски щати би трябвало да се откажат от мярката, а през днешния ден обявиха, че стъпката им цели да " отбрани китайските ползи " и да компенсира загубите от решението на Вашингтон.

Администрацията на Тръмп обаче разгласи, че се приготвя нов лист с търговски наказания против Китай, най-вече в региона на софтуерния бранш. Очаква се той да бъде разгласен през днешния ден и да съдържа китайски артикули за 60 милиарда $ (влизането му в действие обаче първо ще мине през съвещания, ремонти и гласувания) и да ограничи вложенията на Китай в Съединени американски щати.

Президентът към този момент е упорствал, че за Съединени американски щати не би трябвало да е мъчно да завоюват комерсиална война. Досега той е приказвал и за други вероятни ограничения, като " санкции " за кражба на интелектуална благосъстоятелност и неведнъж е подчертавал, че е нужно решение на казуса с комерсиалния недостиг с Китай.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (701)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР