Китай обяви, че е внесъл жалба в Световната търговска организация

...
Китай обяви, че е внесъл жалба в Световната търговска организация
Коментари Харесай

Китай с жалба в СТО срещу САЩ заради електрическите превозни средства

Китай разгласи, че е внесъл тъжба в Световната комерсиална организация (СТО) против Съединени американски щати поради американските условия за субсидиране на електрическите транспортни средства, съобщи Асошиейтед прес. 

Пекин упреква администрацията във Вашингтон в нелоялни търговски практики, произлизащи от въвеждането на американския закон за понижаване на инфлацията. Според него даването на данъчни заеми на консуматори зависи от това до каква степен електрическите транспортни средства, които купуват, са съединени в Северна Америка и какъв % от материалите, от които са създадени батериите и другите им елементи, е с генезис от Съединени американски щати или избрани други страни. Основната цел на тези разпореждания е автомобилните производители да бъдат принудени да понижат своята взаимозависимост от доставките на материали и съставни елементи от Китай, написа ДПА. 

В известие, оповестено онлайн, Китай оспорва условията, съгласно които дотациите са използвани единствено към електрическите транспортни средства, които са основани с елементи, създадени в избрани райони. 

В жалбата на Пекин се показва, че тези условия нарушават разпоредбите на лоялната конкуренция в ущърб на китайските електрически транспортни средства, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР