Китай обвини свой гражданин, работил за институт по отбрана, в

...
Китай обвини свой гражданин, работил за институт по отбрана, в
Коментари Харесай

Китай залови още един шпионин на ЦРУ

Китай упрекна собствен жител, работил за институт по защита, в шпионаж в интерес на Съединените щати , оповестява " Ройтерс ".

Казусът е трансфериран за разглеждане в съда в югозападния град Чънду.

Това е, който акцентира засиления ангажимент на Пекин към националната сигурност, неговите разширени закони за противопоставяне на шпионажа и репресиите против вътрешната корупция.

Китайската държавна телевизия CCTV заяви, че мъж на име Хоу, който е работил в неизяснен институт по защита, е бил изпратен през 2013 година като гостуващ академик в американски университет, където е бил заставен да разкрие китайски държавни секрети.

В тази връзка Министерството на държавната сигурност на Китай акцентира, че " шпионските действия вървят ръка за ръка с машинация, прелъщение и интрига ".

CCTV осведоми, че американски професор, непосредствен до Хоу, го е срещнал с някого, за който твърдял, че е чиновник на консултантска компания, само че в действителност бил американски " чиновник от разузнаването ", употребяващ компанията като свое прикритие.
 Китай е разкрил разузнавач на Централно разузнавателно управление на САЩ
Китай е разкрил разузнавач на Централно разузнавателно управление на САЩ

Китайският жител е бил вербуван в Италия

През идващите месеци, когато двамата станали по-приятелски настроени, служителят от разузнаването предлоижл на Хоу да стане специалист съветник в " неговата компания ", като му заречен заплащане от 600-700 $ всякога за качеството на услугите му.

Няколко месеца по-късно, до момента в който брачната половинка и синът на Хоу били на посещаване в Съединени американски щати, американецът разкрил същинските си планове и предложил смяна в метода, по който двамата си сътрудничат. Поради опасения за сигурността на жена си и сина си, Хоу се съгласил с изискванията.

Съгласно съглашението, по време на редица срещи, Хоу трябвало да разкрие строго секретни секрети в едночасови сесии, в подмяна на което щял да получи 1000 $.
 Пекин проверява китайски жител, упрекнат в шпионаж за Централно разузнавателно управление на САЩ
Пекин проверява китайски жител, упрекнат в шпионаж за Централно разузнавателно управление на САЩ

Той е бил вербуван в Япония

Сътрудничеството траяло и откакто Хоу се завърнал в Китай през 2014 година Той се срещал с американското разузнаване, до момента в който участва на интернационалните конференции. Освен това по този начин по лична самодейност предоставял разследваща информация в региона на националната защита и военната промишленост.

След следствие Хоу е арестуван през юли 2021 година и упрекнат в шпионаж.

През последните години Китай арестува и задържа десетки китайски и задгранични жители по съмнения в шпионаж, което ускорява опасенията на Съединени американски щати по отношение на

Наскоро китайската шпионска работа разгласява нови детайлности за жител на Съединени американски щати, наказан на пожизнен затвор за шпионаж по-рано тази година.
 Китай: Съединени американски щати са страна №1 по шпионаж, наблюдават и Европа
Китай: Съединени американски щати са страна №1 по шпионаж, наблюдават и Европа

Пекин отвърна обвиняванията за засилен китайски шпионаж против страни от Алианса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР