Китай обвини САЩ, че всява страх и паника около ситуацията

...
Китай обвини САЩ, че всява страх и паника около ситуацията
Коментари Харесай

Китай обвини САЩ във всяване на паника

Китай упрекна Съединени американски щати, че всява " боязън и суматоха " към обстановката в Украйна , оповестява Асошиейтед прес.

Говорителят на Външното министерство Хуа Чунин съобщи, че Китай възразява против, повтаряйки първичната позиция на страната си.

По думите и Съединени американски щати налива масло в огъня като доставя оръжия на Украйна в отговор на скупчването на съветски войски по границата и всява суматоха за възможна инвазия.

Отношенията сред Китай и Русия се усъвършенстваха доста след идването на власт на Си Дзинпин. Той и съветския президент Владимир Путин организираха работна среща по-рано този месец.

Двете страни излязоха с общо мнение, което поддържа настояването на Москва, с което се оказва отпор на желанията на НАТО да се разшири измежду някогашните руски републики и ускорява претенциите на Китай към Тайван.

Хуа Чунин упорства за многостранни диалози за деескалиране на напрежението към обстановката в Украйна . Тя не загатна напъните на Съединени американски щати и Франция да реализират дипломатическо решение с Русия.
 И Китай се тревожи от
И Китай се тревожи от " влошаващата се обстановка " в Украйна

Пекин зове за въздържаност и диалог
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР