Китай обвини Съединените щати за инцидента със свой изтребител и

...
Китай обвини Съединените щати за инцидента със свой изтребител и
Коментари Харесай

Пекин упрекна САЩ за авиоинцидента над Южнокитайско море

Китай упрекна Съединените щати за случая със собствен изтребител и американски разследващ аероплан, оповестява " Ройтерс ".

Китайската войска съобщи, че самолетът на Съединени американски щати съзнателно е нахлул в зоната им за образование на 26 май, като този ход съществено подкопава мира и стабилността в района.

По време на рутинно образование в Южнокитайско море с няколко кораба на Военноморския флот на Китайската народноосвободителна войска, разследващ аероплан RC-135 на американските Военновъздушни сили съзнателно нахлу в зоната на образование, съобщи представител на командването на Южния спектакъл на китайската войска.

" Призоваваме американската страна дейно да ограничи силите на фронтовата линия по море и въздух, прецизно да съблюдава съответното интернационално право и съответните съглашения и да предотвратява произшествия в морето и въздуха ", настоя той.

Позицията му идва, откакто по-рано през днешния ден Съединени американски щати обявиха, че на 26 май водач на китайски изтребител J-16 " е  по време на прихващане на аероплан RC-135 на американските военновъздушни сили ".

Американските военни настояват, че водачът " е летял непосредствено пред носа на RC-135, принуждавайки американския аероплан да премине през турбуленцията на въздушното му противодействие ".
 Американските военни оповестиха за още един случай с китайски аероплан
Американските военни оповестиха за още един случай с китайски аероплан

Ново противопоставяне
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР