Китай обвини днес Съединените щати, че се опитват да посеят

...
Китай обвини днес Съединените щати, че се опитват да посеят
Коментари Харесай

Китай обвини САЩ, че сеят разногласия заради Южнокитайско море

Китай упрекна през днешния ден Съединените щати, че се пробват да посеят различия сред него и страните от Югоизточна Азия по отношение на териториални разногласия в Южнокитайско море, съобщи Асошиейтед прес.

По-рано Съединени американски щати дадоха да се разбере, че отхвърлят претенциите на Китай за огромна част от Южнокитайско море.

"Съединените щати не са страна, която е непосредствено въвлечена в разногласията. Въпреки това те не престават да се намесват по този въпрос. Под претекст, че желаят да запазят стабилността, те показват мускули, ускоряват напрежението и тласкат района към борба ", съобщи китайското посолство във Вашингтон в официално съобщение, оповестено на неговия уебсайт.

Други страни не са коментирали американската позиция, отбелязва АП.

Китай разгласи наказания против американски висши представители

Хари Роке, представител на филипинския президент, съобщи, че Съединени американски щати и Китай ще се опитат да привлекат Филипините на своя страна на фона на ескалацията на спора, само че че "важното в този момент е да бъде даден приоритет на правенето и използването на правила за държание, които да предотвратят напрежението в района ".

Китайската брегова защита и кораби от китайския военноморски флот са навлизали 89 пъти в малайзийски териториални води в Южнокитайско море в интервала сред 2016 и 2019 година, разгласи през днешния ден малайзийското държавно управление в отчет, представен от Ройтерс. Той бе оповестен на фона на ескалацията на напрежението сред Съединени американски щати и Китай по отношение на претенциите на Пекин за по-голямата част от богатото на запаси Южнокитайско море.

Филипините, Бруней, Виетнам, Малайзия и Тайван имат свои искания, които в някои случаи се конкурират с тези на Китай, а в други - сред някои от тези страни, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР