Китай обмисля да разшири космическата си станция Tiangong, разкри Уан

...
Китай обмисля да разшири космическата си станция Tiangong, разкри Уан
Коментари Харесай

Китай се стреми към разширяване на новата си космическа станция

Китай обмисля да разшири галактическата си станция Tiangong, разкри Уан Сян, началник на системата за галактически станции в Китайската академия за галактически технологии (CAST).

Високопоставеният чиновник приказва пред медиите след сполучливото завръщане на астронавтите от задачата " Шънчжоу-14 " (известни още като тайконавти) през уикенда.

" Следвайки настоящия ни план, можем да продължим да изстрелваме удължаващ модул, който да се свързва с предната част на галактическата станция, а удължаващият модул може да носи нов възел за свързване с последващите галактически апарати ", сподели Уан пред CCTV.

Потенциалното уголемение може да включва нов главен модул за станцията, която сега се състои от три елементи, допуска служителят. Въпреки това той не удостовери, че тези проекти са били утвърдени от Пекин.

През ноември станцията получи последния си трети модул - галактическата лаборатория " Менгян ". Новият модул съдържа съоръжение за проучване на микрогравитацията и осъществяване на опити в региона на физиката на флуидите, материалознанието, науката за горенето и фундаменталната физика, оповестяват от Китайската пилотирана галактическа организация (CMSA).

Станцията включва и главния модул Tianhe, който беше изстрелян през април 2021 година, и друга галактическа лаборатория - Wentian. Страната стартира да построява лична галактическа станция, откакто беше изключена от програмата за Международната галактическа станция (МКС) през 2011 година, когато държавното управление на Съединени американски щати забрани на НАСА да работи с Пекин.

 

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР