Китай обмисля да предостави оръжия на Русия в подкрепа на

...
Китай обмисля да предостави оръжия на Русия в подкрепа на
Коментари Харесай

Антъни Блинкън: Китай обмисля да предостави оръжия на Русия

Китай обмисля да даде оръжия на Русия в поддръжка на нейната атака в Украйна, предизвести през днешния ден държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Блинкън съобщи това през днешния ден след вчерашната си среща с най-високопоставения китайски представител по въпросите на външната политика Ван И, член на Политбюро на ръководещата комунистическа партия.

" Разговаряхме за войната, водена от Русия, и за безпокойствата, които имаме по отношение на обстоятелството, че Китай обмисля да даде смъртоносна помощ на Русия ", сподели ръководителят на американската дипломация пред телевизия Си Би Ес. Помолен да даде повече детайлности, той отговори сбито: " Предимно оръжия. "

Държавният секретар на Съединени американски щати не разкри съответни данни в поддръжка на своите изказвания, само че предизвести за съществени последствия за Китай, в случай че подкрепи във боен проект Русия.

Китайски компании към този момент дават " несмъртоносна помощ " на Москва, добави той.

Снощи Блинкън и Ван И се срещнаха в коридорите на Мюнхенската конференция по сигурността - диалог, избран от Държавния департамент на Съединени американски щати като " прям и пряк ".

Вчера на форума американската вицепрезидентка Камала Харис към този момент сложи китайския неутралитет под въпрос. Съединените щати са " разтревожени от обстоятелството, че Пекин задълбочи връзките си с Москва от началото на войната ", акцентира тя, представена от Агенция Франс Прес.

Ван И от своя страна е споделил по време на неофициалния диалог, че Китай се придържа към правилата, предизвиква мирните договаряния и постоянно е играл градивна роля, съобщи през днешния ден представител на китайското министерство на външните работи, представен от Синхуа.

" Ние в никакъв случай няма да приемем соченето с пръст и даже принудата от страна на Съединени американски щати по въпроса за китайско-руските връзки ", изтъкнал Ван.

Оръжейните доставки за Украйна бяха водеща тематика на приключилата през днешния ден тридневна конференция в Мюнхен.

Американски конгресмени и от двете партии споделиха, че украинските представители на форума са ги призовали да упорстват пред президент Джо Байдън Вашингтон да даде на Киев изтребители Ф-16, заяви Ройтерс.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР