Китай облекчи някои от своите ограничения за COVID-19. Времето за

...
Китай облекчи някои от своите ограничения за COVID-19. Времето за
Коментари Харесай

Китай леко разхлаби ограниченията срещу COVID-19

Китай облекчи някои от своите ограничавания за COVID-19. Времето за карантина за близки контакти на случаи и за идващи пасажери бе кратко с два дни. Също по този начин бе отстранено и наказването за самолетните компании, пренасящи инфектирани пасажери, осведоми Ройтерс.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 996
Новите правила бяха измежду 20-те ограничения, прегледани на първото съвещание на новия върховен управителен орган на ръководещата Комунистическа партия, на фона на нов напън за усъвършенстване и възстановяване на политиките за надзор на Коронавирус.

Съгласно новите правила карантината за близки контакти ще бъде понижена на пет дни на централизирано място плюс три дни вкъщи, от седем дни централизирано и три дни вкъщи. Подобни разпоредбите за карантината бяха приложени и за идващите пасажери в страната, според ревизираните регламенти на Националната здравна комисия.

Спирането на интернационалните полети заради разкриване на инфектирани пасажери също беше отстранено. За идващите пасажери условието за тест за COVID-19 преди тръгване беше понижено на един път на 48 часа от два пъти.

Постоянният комитет на Политбюро на партията акцентира нуждата от минимизиране на въздействието на китайските ограничения за нулева приемливост против COVID-19 върху стопанската система, като в същото време не отпуска ограниченията за ограничение на огнищата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР