Китай няма да се стреми към хегемония, независимо от това

...
Китай няма да се стреми към хегемония, независимо от това
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Стремежът на Китай е към по справедливо бъдеще, а не хегемония

Китай няма да се стреми към надмощие, без значение от това какъв брой мощен ще стане. Това съобщи китайският президент Си Дзинпин по време на Boao Forum on Asia, заяви Си Ен Би Си. Лидерът на втората най-голяма стопанска система на планетата прикани за „ по-справедливо и по-равностойно бъдеще ”.

„ Медждународните връзки би трябвало да бъдат водени посредством договаряния и полемики, а решенията за ориста на света би трябвало да се взимат от всички страни. Една или няколко страни не би трябвало да постановат своите правила на другите и светът не би трябвало да бъде воден от едностранчивостта на няколко страни “, сподели китайския държавен глава, без да показва съответно Съединени американски щати, съобщи Блумбърг.

В прикрита рецензия към опитите на Съединени американски щати да понижат зависимостта си от китайските вериги на доставки и да блокират износа на артикули като компютърни чипове от най-голям клас, Си сподели, че „ всяко изпитание за основаването на бариери и разделения работи против икономическите и пазарните правила и би само навредило на другите, без да облагодетелства този, които стои зад тези дейности “.

„ В днешния свят имаме потребност от правдивост, а не хегомония. Колкото и мощен да стане Китай, ние в никакъв случай няма да търсим надмощие и разширение на сферата си на въздействие. Китай няма да взе участие в оръжейна конкуренция “, сподели Си. „ Отправянията на заповеди към другите и намесата във вътрешните работи няма да бъдат обект на поддръжка “, добави той.

Си приказва по видео връзка пред повече от 2000 публични лица и бизнес ръководители, които участваха персонално на конференцията Boao Forum on Asia в южната островна провинция Хайнан. Конференцията е считана за азиатския вид на Световния икономичекси конгрес в Давос. Глобални водачи и ръководителите на Международния валутен фонд и Организация на обединените нации също участваха цифрово на церемонията по откриването, оповестяват локалните медии. Във форума ще вземат участие още основният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук, Илон Мъск от Tesla и Рей Далио от Bridgewater Associates’

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР