Китай няма да бездейства“, ако Германия реши да забрани на

...
Китай няма да бездейства“, ако Германия реши да забрани на
Коментари Харесай

Китайският посланик в Германия: Няма да бездействаме, ако Германия забрани участието на наши фирми в изграждането на 5G мрежата в страната

Китай няма да „ бездейства “, в случай че Германия реши да забрани на негови телекомуникационни компании да вземат участие в построяването на 5G мрежата в европейската страна, в случай че тя не даде неопровержими доказателства, че те съставляват опасност за „ националната сигурност “, съобщи китайският дипломат в Германия У Кън в изявление за вестник „ Берлинер цайтунг “, оповестено тази събота.

„ Разбираемо е, че Берлин желае да усъвършенства сигурността на личната си мобилна мрежа, само че това не би трябвало да се употребява като опрощение за политизиране на естественото икономическо и комерсиално съдействие сред нашите страни “, уточни дипломатът.

Германски медии оповестиха по-рано, че държавното управление възнамерява да вкара ограничаващи ограничения в границите на тази година, в светлината на премисляната от Европейски Съюз наложителна възбрана за своите членове да не работят с компании, за които се счита, че съставляват риск за сигурността на 5G мрежите.

„ От зората на 2G, китайски снабдители вземат участие в построяването на немски телекомуникационни мрежи и до момента е нямало проблеми. Ако Германия изключи китайски компании без основателна причина, това освен опонира на пазарните правила, само че и нанася щета на самата страна “, сподели У Гън, добавяйки, че китайските компании не се тормозят от пазарната конкуренция, само че се нуждаят от заслужено отношение.

„ Китайските компании способстваха за устрема на Германия към цифровизация. Сега те стават все по-големи и по-силни, само че се преглеждат като бодил в очите на някои хора – типично държание на „ ритване надолу по стълбата “, споделя още посланикът. „ Разбира се, ние ще продължим да споделяме с немската страна този въпрос и дружно да търсим решение, надявайки се, че казусът може да бъде решен рационално “, прибавя той.

Доклад от 2022 година на датската компания Strand Consult, откри, че 59 % от 5G RAN мрежите в Германия идват от китайски снабдители, в това число Huawei и ZTE. Националният железопътен оператор на страната ще би трябвало да похарчи до 400 милиона евро, с цел да подмени всички съставни елементи в своята инфраструктура, доставени от Huawei, заяви по-рано немското новинарско списание „ Шпигел “.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР