Китай никога няма да се откаже от възможността да използва

...
Китай никога няма да се откаже от възможността да използва
Коментари Харесай

Си Цзинпин на конгреса на ККП: Предстоят трудни времена за Китай

Китай в никакъв случай няма да се откаже от опцията да употребява мощ за обединяване с Тайван, само че ще търси спокойно решение, съобщи китайският водач Си Цзинпин.
Прочетете още
С двучасова тирада той откри през днешния ден 20-тия конгрес на Китайската комунистическа партия, който ще продължи една седмица. Очаква се Си Цзинпин да получи исторически трети мандат отпред на партията и страната.

Предстоят сложни времена, Китай може да се сблъска с евентуални рискове и би трябвало да е подготвен за най-лошите сюжети, уточни китайският водач. Според него предстоят световни промени, невиждани от един век.

Си Цзинпин посочи, че Китай ще форсира построяването на войска на международно ниво. Той похвали политиката на нулев коронавирус, запазването на обществената непоклатимост, отбраната на човешкия живот и преодоляването на обстановката в Хонконг. Ще се работи и за повишение на раждаемостта.

В работния си отчет китайският водач употребява думата " сигурност " 89 пъти, при 55 пъти през 2017-та, пресмята Ройтерс. Думата " промяна " път се загатва 48 пъти, по отношение на 68 пъти на предния конгрес/
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР