Китай не успя да получи подкрепата на Индия за амбициозния

...
Китай не успя да получи подкрепата на Индия за амбициозния
Коментари Харесай

Китай не успя да получи подкрепата на Индия за Един пояс, един път

Китай не съумя да получи поддръжката на Индия за амбициозния инфраструктурен план " Един пояс, веднъж " в края на среща на външните министри на страните от Шанхайската организация за съдействие, оповестява " Ройтерс ".

С плана китайският президент Си Дзинпин желае Пекин да се свърже с останалата част от Азия и други континенти, възобновявайки историческия Път на коприната.

Индия не се е подписала под самодейността като част от един основен план - Икономически кулоар сред Китай и Пакистан за 57 милиарда $, който се планува да минава през Кашмир, който се оспорва от Делхи и Исламабад.

Въпросът за " Един пояс, веднъж " ще бъде основен индикатор дали визитата на премиера на Индия Нарендра Моди в Китай в петък и събота ще докара до триумф.

Но външният министър на Индия не изрази поддръжката си за " Един пояс, веднъж " в официалното съобщение след срещата на Шанхайската организация за съдействие в Пекин.

Индия и Пакистан се причислиха към организацията през 2017 година

Всички останали външни министри на Казахстан, Киргизстан, Пакистан, Русия, Таджикистан и Узбекистан " потвърдиха поддръжката си за китайското предложение " Един пояс, веднъж ", се споделя в декларацията.

Не се показват повече детайлности по въпроса.

От формалното известие излиза наяве, че страните като цяло са единни по отношение на поддръжката си за иранската нуклеарна договорка и битката с екстремизма.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР