Китай не се опитва да измести САЩ. Това увери китайският

...
Китай не се опитва да измести САЩ. Това увери китайският
Коментари Харесай

Китай: Не се опитваме да изместим САЩ

Китай не се пробва да измести Съединени американски щати . Това увери китайският външен министър Ван И, представен от Агенция Франс Прес.

Министърът отхвърли опасенията по отношение на международните упоритости , само че загатна, че ще има последствия за страните, които не следват откритата линия по проблеми като Тайван.

 Китай ще отвърне, в случай че Съединени американски щати стартират комерсиална война
Китай ще отвърне, в случай че Съединени американски щати стартират комерсиална война

" Търговските войни в никакъв случай не са вярното решение "

Обещавайки, че Китай няма предпочитание да " размени Съединените щати " на международната сцена, Ван И сподели, че пътят на азиатската страна е " изцяло друг от този, по който към този момент са поели обичайните огромни сили ".

" Колкото повече Китай се развива, толкоз повече може да способства за света ", посочи външният министър на конференция.

Конференцията се организира на фона на плануваното годишно съвещание на Народното събрание на Китай, на което ще вземат участие 3000 членове. На сесията се чака президентът Си Дзинпин да си подсигурява неопределен мандат. Но упоритостите на Си не се свеждат единствено до Китай. Той ясно демонстрира визията си Китай да заеме централна роля в международните каузи - позиция, която отразява китайското име: " Средното царство ".

Ван И означи, че Пекин е решен да отбрани мира и стабилността в Южнокитайско море . Според него казусът е поради " непознати сили ", които " изпращат изцяло въоръжени бойни кораби и изтребители в Южнокитайско море, с цел да демонстрират военната си мощност ", имайки поради Съединени американски щати, Англия и Австралия.

Въпреки че Китай не признава Тайван за самостоятелна страна, Ван И отговори на въпроси за връзките на Пекин с острова, предупреждавайки, че тайванското държавно управление би трябвало да мисли като Китай, в случай че желае " спокойно развиване ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР