Китай не се дистанцира от Русия, както смята президентът на

...
Китай не се дистанцира от Русия, както смята президентът на
Коментари Харесай

Пекин опроверга Байдън за дистанциране на Китай от Русия: Партньорството се засилва

Китай не се дистанцира от Русия, както счита президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, а ускорява партньорствата с Москва.

Това съобщи в петък представителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян, оповестява ТАСС, представена от " Гласове ".

„ Китай и Русия развиват постоянни и хармонични двустранни връзки в дълготраен проект “, сподели той на брифинг, в отговор на въпрос на сътрудник на ТАСС по отношение на изказването на Байдън, че китайските управляващи „ се пробват да се дистанцират от Русия ". „ Китай е заинтригуван от съдействие с Русия, ние сме подготвени непрекъснато да насърчаваме развиването на връзките сред нашите страни в вярната посока “, акцентира представителят на китайското външно министерство.

Според китайския посланик връзките сред Пекин и Москва не са ориентирани против трета страна. „ Ние си взаимодействаме на основата на взаимно почитание и взаимна полза “, сподели той.

Президентът на Съединени американски щати Байдън съобщи в сряда, че съгласно него китайските управляващи " се пробват да се дистанцират ненапълно от Руската федерация ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР