Китай не желае да започва търговска война със САЩ, но

...
Китай не желае да започва търговска война със САЩ, но
Коментари Харесай

Китай обяви, че при търговска война със САЩ, ще защитава собствените си интереси

Китай не желае да стартира комерсиална война със Съединени американски щати, само че при положение, че се стигне до такава степен - Пекин ще пази уместно личните си ползи. Това съобщи през днешния ден китайският министър на търговията Джун Шан.

 © Българска телеграфна агенция  Риск от комерсиална война след митата на Съединени американски щати за импорт на стомана и алуминий Риск от комерсиална война след митата на Съединени американски щати за импорт на стомана и алуминий
Американският президент Доналд Тръмп подписа налагането на вносни мита от 25 % за стоманата и 10 на 100 на алуминия. Мерките влизат в действие сл...

„ Искам да отбележа, че спечелили в комерсиалната война няма, само че в случай че възникне сходна, то това ще бъде злополука освен за двете страни, само че и за цялата международна стопанска система. Пекин няма предпочитание да стартира комерсиална война и няма да бъде неин основател, само че в случай че се наложи ще отговорим уместно, с цел да защитим страната си и своя народ ", съобщи министърът на конференция в събота.

Той напомни, че преди 40 години Китай и Съединени американски щати са почнали да развиват търговско-икономическите си взаимоотношения и за този интервал мащабът на комерсиалния им продан се е нараснал 232 пъти, а общите търговски вложения са надвишили 230 милиарда $. В тази връзка Джун Шан означи, че капацитетът, който двустранното съдействие има е прекомерно огромен, с цел да се пропилее с лека ръка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР