Китай не е само бизнес, но на първо място олицетворение

...
Китай не е само бизнес, но на първо място олицетворение
Коментари Харесай

Бургазлии ще посрещнат Китайската нова година

Китай не е единствено бизнес, само че преди всичко въплъщение на една необятна многовековна просвета. Това си припомниха участниците в среща, която се организира в Бургас. В нея взе участие шефът на Китайския културен център в София - Ту Сюесон, кметът Димитър Николов и заместник-кметът по " Култура, туризъм и спорт " Диана Саватева.
В началото на новата 2020 година в Бургас стартира седмица отдадена на китайската просвета. Поводът е Китайската нова година и празникът на фенерите.

В програмата са включени концерти, изкуството на изменящото се лице, театрални представления, танци, фокуси и галерия, показани от членовете на Арт трупата на Нинбо.
Китайската нова година е на 26.01.2020, а празникът на фенерите " Юенсяо дзие " се празнува на 08.02.Това са доста значими събития свързани с традициите на китайския народ. Бургазлии ще научат още за тях посредством самодейностите, които ще бъдат извършени в града.
Това не се първите срещи на жителите на Бургас с изкуството на Изтока.
През тази година имаше поредност от събития, с които бяха отбелязвани най-големите китайски празници. Проявите бяха признати с интерес от хората. Това е мотивът да се сложи началото на едно културно партньорство, обогатяващо календар на Бургас. 2020 е година на Металния Плъх. Тя въплъщава ново начало, нови благоприятни условия, обич и пари. 2020 предвещава да бъде сполучлива, мощна и просперираща.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР