Китай не е противник на НАТО, но представлява сериозно предизвикателство,

...
Китай не е противник на НАТО, но представлява сериозно предизвикателство,
Коментари Харесай

НАТО: Китай не е противник, но представлява сериозно предизвикателство

Китай не е съперник на НАТО, само че съставлява съществено предизвикателство, съобщи през днешния ден генералният секретар на Организацията на Северноатлантическия контракт Йенс Столтенберг, представен от Ройтерс.

" Сега сме изправени пред епоха на стратегическа конкуренция... Китай усилва доста своите сили, в това число нуклеарните си оръжия, тормозейки своите съседи, в това число Тайван ", сподели Столтенберг на конференция в края на първия ден от срещата на върха на НАТО в Мадрид. Той заключи, че " Китай не е наш съперник, само че ние би трябвало да сме наясно за сериозните провокации, които той насочва ".

НАТО възнамерява да ускори своето съдействие с сътрудниците си от Индийско-Тихоокеанския район, съобщи Столтенберг, представен от ДПА.

Като съответни сфери той уточни киберсигурността, морския превоз, софтуерното развиване и битката с климатичните промени.

" Нарастващата настъпателност на Китай и неговите политики на насила имат последствия за сигурността на нашите съдружници и сътрудници ", акцентира Столтенберг.

Той изброи като страни сътрудници на НАТО от Индийско-Тихоокеанския район Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея и Япония. Тези страни за първи вземат участие в среща на върха на организацията, обърна внимание Столтенберг.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР